Piia-Maria Aho

Piia-Maria Aho

Irlantilainen tanssi | Luova tanssi | Nykytanssi

Tanssinopettaja, koreografi ja tanssija, etnokoreologian MA. Lisäksi YTM ja freelance-kirjoittaja.

Opiskellut nykytanssia ja irlantilaista tanssia Irlannissa Limericikin yliopistossa sekä Vancouverissa Simon Fraser Universityssä. Suorittanut tanssipedagogiikan opinnot Jyväskylän yliopistossa.

Piia-Maria on opettanut balettia ja nykytanssia vuodesta 2007. Hän on toiminut tanssijana ja koreografina mm. Tanssiteatteri Krampissa, koreografina harrastajateatteriproduktioissa ja tehnyt tanssijana yhteistyötä seurakuntien ja kuorojen kanssa eri puolilla Suomea. Häntä sykähdyttää luovan liikkeen loputtomat mahdollisuudet, monitaiteinen yhteistyö ja tanssin vieminen yhä uusiin paikkoihin erilaisten yleisöjen keskuuteen.

Piia-Maria toi irlantilaisen tanssin Keski-Suomeen vuosituhannen taitteessa ja loi pohjan lajin harrastamiselle alueella opettaessaan Äänekoskella 2000-2006 ja Jyväskylässä 2006-2016. Hän on ollut kysytty esiintyjä, opettanut kymmenillä irlantilaisen tanssin viikkotunneilla ja kursseilla eri puolilla Suomea sekä toiminut useiden esiintyvien ryhmien koreografina. Piia-Maria on kouluttautunut lajissa lukuisten kansainvälisesti tunnettujen opettajien tunneilla eri puolilla maailmaa vuodesta 1998 alkaen ja hänen koreografiansa ja oppilaansa ovat menestyneet tanssikilpailuissa sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on toiminut vastaavana koreografina kahdessa koko illan irlantilaisen tanssin esityksessä vuosina 2005 ja 2006 ja kehittänyt aktiivisesti irlantilaisen tanssin pedagogiikkaansa vuosien varrella. Piia-Maria on opiskellut lajin historiaa, tekniikkaa ja eri suuntauksia monipuolisesti Limerickin yliopiston Irish World Academy of Music and Dancessa. Irlantilaisessa tanssissa häntä kiinnostaa lajin omaperäinen tekniikka, rytmi ja perkussiivisuus sekä moninaiset taiteelliset mahdollisuudet.

Piia-Marian sydäntä lähellä on erityisesti aikuisten opettaminen sekä jokaisen kannustaminen oman luovuutensa ja liikkeensä löytämiseen. Piia-Marian tunneilla saa kokeilla uutta turvallisesti ja liikkua omaa kehoaan kuunnellen.