Piia-Maria Aho

Piia-Maria Aho

Balettitekniikka | Nykytanssi

Tanssinopettaja, koreografi ja tanssija, etnokoreologian MA. Lisäksi YTM, freelance-kirjoittaja.

Opiskellut nykytanssia ja irlantilaista tanssia Irlannissa Limericikin yliopistossa sekä Vancouverissa Simon Fraser Universityssä. Suorittanut tanssipedagogiikan opinnot Jyväskylän yliopistossa. Koskelan tanssin kasvatti, myöhemmin treenannut aktiivisesti Jyväskylän tanssiopistossa.

Piia-Maria on toiminut vuodesta 2007 nykytanssin ja baletin opettajana eri puolilla Suomea, pisimpään Jyväskylän tanssiopistossa ja Jyväskylän kristillisessä tanssikoulussa, mutta myös Äänekoskella (Koskelan tanssi), Riihimäellä (Dance Art) ja viimeksi Porvoossa (Taidetehtaan tanssikoulu ja Tanssiva Porvoo). Piia-Maria on yksi pisimpään irlantilaisen tanssin parissa työskennelleistä suomalaisista tanssijoista ja ollut kysytty tanssikurssien opettaja eri puolilla Suomea vuodesta 2000. Piia-Marian koreografiat ja oppilaat ovat menestyneet lukuisissa tanssikilpailuissa.

Piia-Maria on toiminut tanssijana ja koreografina Tanssiteatteri Krampissa, koreografina harrastajateatteriproduktioissa ja tehnyt tanssijana yhteistyötä useamman kuoron kanssa eri puolilla Suomea. Häntä sykähdyttää monitaiteinen yhteistyö ja tanssin vieminen yhä uusiin paikkoihin erilaisten yleisöjen keskuuteen.

Piia-Marian sydäntä lähellä on erityisesti aikuisten opettaminen sekä jokaisen kannustaminen oman luovuutensa ja liikkeensä löytämiseen. Piia-Marian tunneilla saa kokeilla uutta turvallisesti ja liikkua omaa kehoaan kuunnellen. Siinä huomaamattaan saattaa heittäytyä luomaan liikettä ja samalla löytää itsestäänkin uutta.

testi