Ajankohtaista

Lukuvuosi 2021-22

Jyväskylän Tanssiopiston toimisto on auki arkisin 26.7 alkaen klo 9-15.30.
Yhteystiedot

Ilmoittautuminen

Vanhat oppilaat saavat tuntisuositukset sähköpostitse heinäkuun viimeisellä viikolla.
Kaikkien oppilaiden ilmoittautuminen alkaa ma 2.8.
Lue lisää ilmoittautumisesta.

Opetusajat

Syyslukukauden opetus alkaa pe 20.8.
Katso lukuvuoden aikataulut

Lukujärjestys

Jyväskylän Tanssiopiston lukujärjestys
Syys- ja kevätlukukausille 2021-22

Esite

Jyväskylän Tanssiopiston esite (pdf)
Kaikki esitteen tiedot löytyvät myös nettisivuiltamme.

Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaustilaisuus uusille oppilaille ja vanhemmille
LA 21.8. klo 12.00. VAPAUDENKATU 48-50.
Tervetuloa tapaamaan Tanssiopiston rehtoria ja tutustumaan opiston käytäntöihin, lukuvuoden tapahtumiin sekä tanssin perusopetuksen opetussuunnitelmaan.  

Rehtorin tervehdys

Alkamassa on Jyväskylän Tanssiopiston 18. toimintavuosi. Toiveena on saada viettää koko lukuvuosi tanssisalissa ahertaen ja tanssin ilosta nauttien.  Viime lukuvuosi oli poikkeuksellinen.  Korona-pandemian aiheuttamista lyhyistä keskeytyksistä huolimatta lukuvuoden opinnot saatiin kuitenkin vietyä hienosti läpi osittain tanssisalissa ja osittain etäyhteydellä kotona tanssien. Viime keväältä siirtyi Street- ja PA-lajien IKM- ja SM-kilpailut syksylle eli kisaryhmien tiivis harjoituskausi on edelleen käynnissä. Uudet kisaryhmät valitaan vasta näiden kisojen jälkeen syyskuussa. Esiintyviin EK-ryhmiin sekä uuteen Musical jazz group:iin on valintakokeet 10.-11.8. EK-ryhmät valmistavat syksyn aikana tanssisadun Haltiatontun seikkailut, sen esitykset ovat marras-joulukuussa. Syyskuun Tanssin Aika -festivaalilla Tanssiopiston oppilaiden piti olla mukana Virpi Pahkisen Monolit Polygon -teoksessa, mutta teoksen esitysajankohta siirtyy edelleen, toivottavasti keväälle 2022. Paljon muutakin esitys- ja näytöstoimintaa on lukuvuodelle suunniteltu. Tanssin iloa kaikille!                

Rehtori Tuija Nikkilä

Saavutettavuustuki

Haluamme mahdollistaa tanssiharrastuksen myös taloudellisesti haastavassa tilanteessa oleville lapsille, nuorille ja aikuisille. Jyväskylän tanssiyhdistys ry:ltä voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella vapaaoppilas- tai osittain taloudellisesti tuettua oppilaspaikkaa (TATU). Lukuvuonna 2021-22 pystymme Jyväskylän Tanssiopiston saaman korona-avustuksen myötä lisäämään tuettavien määrää. Tukipäätökset tekee Jyväskylän tanssiyhdistys ry:n hallitus.

Hakuaika on 1.- 31.8. Hakemukset sähköpostilla yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org. Paikkoja on rajoitetusti.

UUTTA! Nykytanssiteatteri

Nykytanssiteatteritunneilla lähestytään tanssia ilmaisu edellä. Tunneilla tehdään nykytanssin harjoitteita, joissa korostuu luovuus, ilmaisullisuus ja esiintymistaidot. Vuoden aikana esiinnytään useamman kerran, sekä käydään tutustumassa Jyväskylän Teatteritaloon.

Lasten ja nuorten nykytanssiteatteritunneille ei vaadita ennakkotaitoja.

Aikuisten esiintyvässä nykytanssiteatteriryhmässä ennakkotaitona on hyvä olla vähintään muutaman vuoden tanssiopinnot.

Katso lukukauden 2021-22 nykytanssiteatteritunnit lukujärjestyksestä.

UUTTA! Musical jazz group

Uusi satsaus musikaalijazztanssijan urasta haaveileville!

Valintakokeella valittava ryhmä on tarkoitettu tanssiteknisissä taidoissa edenneille ja teatteri-ilmaisusta kiinnostuneille oppilaille. Tuntien pääpaino on eri musikaalien tanssirepertuaarien opiskelussa ja mukaan kuuluu myös musikaaleille tyypillistä laulu- ja esiintymisvalmennusta. Tunneilla käymme läpi erilaisia musikaalikoreografioiden tyylejä syventyen eri teoksiin, joiden avulla harjoittelemme taiteellista monipuolisuutta tanssitekniikasta ulosantiin. Oman ilmaisutaidon löytyminen ja persoonallisen kehonkielen vaaliminen ovat tuntien tärkeimpiä elementtejä. Roolityöskentely, heittäytymiseen uskaltautuminen ja koe-esiintymisvalmennus tulevat osallistujille tutuksi kurssin aikana.

Ryhmän opettajan Jaakko Kulmalan lisäksi tunneilla on vierailevia opettajia. Ryhmä pääsee tutustumaan Jyväskylän Kaupunginteatterin toimintaan. Ryhmä valitaan pääsääntöisesti kahdeksi lukuvuodeksi ja toisen vuoden tavoitteena on osallistua auditioniin, jonka kautta voi päästä mukaan yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa valmistettavaan musikaaliproduktioon. Ryhmään haku vaatii aiempaa tanssikokemusta perus- tai jatkotasolta. Laulu- ja teatterikokemus eivät ole pakollisia mutta hyvä plussa! Ryhmän maksu on kisapienryhmähinnaston mukainen.

Valintatilaisuus

Valintakoe ryhmään on ti 10.8 klo 20-21. Ilmoittaudu valintakokeeseen sähköpostilla yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org.

VEK-ryhmät

Valmistavat erikoiskoulutusryhmät (VEK) on tarkoitettu n. 8-14 vuotiaille tanssioppilaille, jotka haluavat kehittyä monipuolisemmin ja nopeammin teknisissä taidoissa sekä esiintyjinä. VEK-ryhmät edeltävät varsinaisia EK-ryhmiä ja niihin otetaan oppilaat kutsumenetelmällä, ilman hakutilaisuuksia. VEK-ryhmiin ilmoittaudutaan Hobiberin kautta tavallisen tunnin tapaan. VEK-ryhmässä mukana olon vaatimuksena on, että oppilaalla on vähintään yksi toinen saman lajin viikkotunti.

Vanhat oppilaat saavat suositukset VEK-ryhmiin sähköpostilla lähetettävien tuntisuositusten yhteydessä. Jos olet uusi oppilas ja haluat VEK-ryhmään, otathan yhteyttä yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org tai 044-3699700 (arkisin 9-16).

Opinto-ohjaus

EK-I ja VEK -ryhmien oppilaille ja vanhemmille ma 16.8. klo 17.45-18.45 Vapaudenkadun saleilla.

Lukuvuoden 2021-22 VEK-ryhmät

Baletti VEK
Jazztanssi VEK
Hip Hop VEK 9-12 v.
Hip Hop VEK 12-14 v.

Monolit Polygon -teos siirtyy

Jyväskyläläislähtöisen maailmankuulun tanssija ja koreografi Virpi Pahkisen teoksen Monolit Polygon Suomen ensi-illan piti olla jo syksyn 2020 Tanssin Aika -festivaaleilla. Nyt teos siirtyy yhä eteenpäin, eikä sitä esitetä ennakkotiedoista poiketen tämänkään vuoden festivaaleilla. Tavoiteena kuitenkin on, että teos nähtäisiin Jyväskylässä vuoden 2022 aikana. Solisteina esityksessä on itse Virpi ja neljä muuta Virpi Pahkinen Companyn ammattitanssijaa. Jyväskylän Tanssiopiston edistyneillä oppilailla on esityksen toteutuessa ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan teokseen. Koreografian kuoro-osuuksiin tarvitaan 21 tanssijaa (+ muutama varatanssijaa).

Monolit Polygon teokseen haetaan lisää tanssijoita, kunhan esitysaika varmistuu. Mukaan voi hakea eri lajien jatko 1-4 tasojen yli 15-v. oppilaat. Pääset tutustumaan Virpi Pahkisen uraan ja tuotantoon hänen kotisivuillaan http://pahkinen.com/ sekä Monolit Polygon teokseen tästä linkistä https://vimeo.com/318526753. Ilmoittaudu mukaan valintakokeeseen yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org.

Seuraa tiedotusta!

EK-ryhmät

Erikoiskoulutusryhmät on tarkoitettu oppilaille, jotka haluavat kehittyä monipuolisemmin ja nopeammin teknisissä taidoissa sekä esiintyjinä. Opetus on laajan oppimäärän mukaista ja kehittää niitä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia, joita tarvitaan hakeuduttaessa ammatilliseen koulutukseen. Ryhmässä olo vaatii sitoutumista, opinto-ohjeiden noudattamista sekä säännöllistä läsnäoloa tunneilla ja harjoituksissa.

EK-ryhmien valintakokeet

ti-ke 10.-11.8.

Katso valintakokeiden aikataulut

Ilmoittaudu valintakokeisiin etukäteen sähköpostilla yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org.

Valintakokeiden tulokset ilmoitetaan sähköpostilla pe 13.8.

EK-leiri

Ryhmiin valittujen EK-leiri on ma-to 16.-19.8. ryhmäkohtaisesti vaihdellen klo 16-21 välillä. Leiri sisältää info-tilaisuuden ja tulevan tanssisadun juoneen tutustumisen sekä oman EK:n treenitunnit, sivuainetunnit, työpajoja sekä ryhmien valokuvauksen. Leirin tarkempi aikataulu ilmoitetaan ryhmiin päässeille pe 13.8.

Kevätnäytöstallenteet

Käytä tilaisuus saada talteen ihana muisto lukuvuoden 2020-21 tanssiesityksistä!

Myynnissä kevään esityksistä on kolme eri tallennetta: Tivoli, Karnevaali ja Ek-, Vek- ja Kisaryhmien näytös á 15€ kpl.
Tivoli tallenteella on LA 29.5. klo 9.30-12.50 kuvatut esitykset.
Karnevaali tallenteella on SU 30.5. klo 12.20-15.50 kuvatut esitykset.
Ek-, vek-ja kisaryhmien esitykset sekä lopputyöt ovat omalla tallenteellaan.

Maksu
Tallennelinkki maksetaan Jyväskylän Tanssiyhdistys ryn tilille

Nordea FI93 1045 3000 1591 69 / á 15€ kpl per näytös

jonka jälkeen tallennelinkki tilataan yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org.  Tilausviestissä tulee mainita minkä tallennelinkin haluaa ja tilausviestiin liitetään kuitti maksusta. Vastausviestissä saa linkin, jonka kautta esityksen saa tallennettua itselleen.

Ostamalla tallenteen tuet samalla Jyväskylän Tanssiopiston Jyväskylän Tanssiyhdistys ryn toimintaa eli osallistut viikonlopun näytöskuvaustilaisuuden järjestelykustannuksiin! Huom. tallenteen ostamalla pääsevät myös kauempana asuvat ystävät ja sukulaiset nauttimaan lasten ja nuorten ihastuttavista ja taidokkaista tanssisuorituksista.