Ajankohtaista

Hip hop / Commercial workshop ja audition

Opettajana huippuvierailija Samuli Eloranta Helsingistä!

LA 2.10. VAP2 -sali

klo 15.30-16.30commercial perus
klo 16.30-17.30hip hop tekniikka perus
klo 17.30-18.30hip hop koreo perus

SU 3.10. VAP2 -sali

klo 11.30-12.30commercial jatko
klo 12.30-13.30hip hop tekniikka jatko
klo 13.30-14.30hip hop koreo jatko
klo 14.30-15.00audition hip hop aikuiset 1 pienryhmään

Audition pidetään workshopin materiaalin perusteella. Ilmoittaudu auditioniin ilmoittautumalla hip hop koreo jatko -tunnille. Ryhmä treenaa jatkossa kerran kuussa Samulin kanssa (la tai su) ja väliajat ryhmän kesken omatoimisesti. Ryhmään etsitään taitavia, motivoituneita ja sitoutuneita tanssijoita.

Workshop hinnat ovat:

yksi tunti 20€
kaksi tuntia 30€
kolme tuntia 35€
neljä tuntia 40€
viisi tuntia 45€
kuusi tuntia 50€

Ilmoittaudu tunneille Hobiverissa.

Samuli Eloranta on 25-vuotias tanssija ja tanssinopettaja Helsingistä. Hän on tanssinut monia eri tanssilajeja, mutta hänellä on eniten kokemusta hip hopissa ja eri katutanssityyleissä.

Samulilla on pitkä tausta tanssijana ja koreografina eri kokoonpanoissa, ja hän on esiintynyt tanssijana musiikkivideoilla, tv-ohjelmissa ja keikoilla. Näistä viimeisimpänä mm. Posse, Viking Line, Elämä Lapselle- konsertti ja Helsinki Päivän Gaala. 

Hän on kisannut jo vuosia aktiivisesti pienissä ja suurissa kisoissa Suomessa ja ulkomailla. Menestystä on tullut koreografialla, sekä freestylellä yksin ja ryhmässä. Samuli on myös koreografioinut menestyneitä kisaryhmiä esim. Street SM-kilpailuihin.

Opettajana Samuli on hyvin pidetty ja hänellä on tunneilla hyvä meininki ja kova hype. Hänelle on tärkeää tanssista nauttiminen ja luovuus. Tunneillaan hän pyrkii luomaan kaikille turvallisen ympäristön ja puskee oppilaita tekemään parhaansa. 

Menestystä Performing Arts SM ja IKM 2021-kisoissa

Jyväskylän Tanssiopiston ryhmät menestyivät upeasti Performing Art SM ja IKM -kilpailuissa Espoossa 3.-5.9.2021!

Lukuvuoden 2020-21 Jazztanssin EK-II -ryhmä voitti junioreiden Rising Star -muodostelmasarjan opettajansa Terhi Lahden koreografialla Chainreactions.

Liisa Tirkkosen valmentama aikuisten muodostelmaryhmä saavutti viidennen sijan kovatasoisessa sarjassa koreografialla Garage Band.

Suuret onnittelut hienosta työstä ja saavutuksista ryhmien oppilaille sekä opettaja-koreografeille!

Menestystä Street IKM & SM 2021 kisoissa

Jyväskylän Tanssiopiston kisaryhmät ja tanssijat edustivat upeasti tämän vuoden Street Dancen ikäkausimestaruus- sekä suomenmestaruuskisoissa 28.-29.8. Vaajakoskella!

Suomenmestareiksi tanssivat Sanaz Hassanin luotsaama aikuiset 1 -sarjan katutanssin muodostelmaryhmä, sekä niin ikään Sanazin valmentama aikuiset 1 -sarjan Hip hop pienryhmä Playground Kidz.

Junioreiden Hip hop pienryhmäsarjassa kisasi kolme Jyväskylän Tanssiopiston ryhmää. Mira Saarisen koutsaama JKL Groovers sijoittui kolmanneksi, Piia Rekolan ja Heta Hervan ohjaama HDL Crew yhdeksänneksi ja Helmi Huhtaniemen ja Anitra Nuoran valmentama Backstreet Girls yhdeksänneksitoista.

Hip hop duo juniorit 2 -sarjassa kisasi kaksi Sanazin koreografioimaa duoa. Unna & Aksu tanssivat sijalle 7. ja Mimmi & Kerttu sijalle 13. Hip hop duo juniorit 1 -sarjassa Noona & Sulo sijoittuivat omalla koreografiallaan toiseksi.

Lisäksi soolo- ja battlesarjoissa kisasi menestyksekkäästi useita Jyväskylän Tanssiopiston oppilaita.

Onnittelut mahtavasta työstä ja saavutuksista kaikille tanssijoille ja ryhmien koreografeille!

Kisakuva: Jarmo Nuora

Monitaiteen teemavuosi

Yksi tanssin taiteen perusopetuksen tavoitteista on että oppilas ymmärtää tanssin suhdetta muihin taiteisiin. Tähän tavoitteeseen paremmin päästäksemme olemme nostaneet lukuvuoden 2021-2022 teemaksi monitaiteisuuden. Tämä näkyy lukuvuoden aikana mm. seuraavilla tavoilla:

 • Kaikilla tunneilla tehdään välillä jotain vähän erilaista esim. tanssitaan kuvan tai videon innoittamina, suunnitellaan runoon omia tanssiaskeleita, rytmitetään tanssia äänellä tai vaikkapa piirretään ja suunnitellaan esiintymisasu tai se miltä liike näyttää tai tuntuu.
 • Viikolla 43 vietämme monitaideviikkoa, jonka aikana kaikilla tunneilla tehdään harjoitteita, joissa saa kokemuksen tanssin ja muiden taiteiden yhdistämisestä.
 • Kevätnäytösten teemana on kuvataide, sen monet muodot ja siitä saatu inspiraatio.
 • Tuntitarjonnassa on uusia, jo lähtökohtaisesti monitaiteellisisempia tunteja: Musical jazz group ja eri-ikäisten nykytanssiteatteriryhmät.
 • Yhteistyötä muiden taideoppilaitosten kanssa pyritään aktiivisesti lisäämään
 • Toteutetaan taiteilija/pedagogivierailuja esim. vierailevat ilmaisu- ja rytmiikkaopettajat ek-leirillä.

Koronaohjeistus

Tanssitunneilla harrastetaan koronaturvallisesti seuraavia sääntöjä noudattaen:

 • Tanssitunneille ei tulla sairaana. Lievissäkin flunssa-, köhä- ja kuumeoireissa jäädään kotiin. Poissaolot voi korvata myöhemmin. Jää kotiin myös, jos perheessäsi tai lähipiirissäsi on joku sairaana. Tanssitunneille voi palata joko kahden viikon karanteenin, negatiivisen testituloksen tai kahden oireettoman päivän jälkeen. Opettajalla oikeus poistaa tunnilta oireileva oppilas.
 • Tanssiopistolle tullaan juuri ennen tunnin alkua ja mielellään valmiiksi tanssiasussa. Näin vältetään lähikontakteja pukuhuoneissa. Tunnin jälkeen tiloista poistutaan mahdollisimman nopeasti. Tarpeetonta oleskelua tiloissa tulee välttää.
 • Vain pienillä lapsilla saa olla saattaja (yksi). Huolehdi, että lapsi pesee kätensä ennen tanssitunnin alkua. Saattaja poistuu sisätiloista tanssitunnin ajaksi, ellei läsnäolo ole välttämätön. Tanssiopiston aula- ja pukuhuonetiloissa pitää käyttää maskia. 
 • Ennen ja jälkeen tanssituntia pestään kädet huolellisesti ja käytetään tarvittaessa käsidesiä. Opettaja muistuttaa pesusta ennen tuntia. Käsidesiä on saatavilla saleissa ja aulatiloissa.
 • Tanssitunnilla ja pukuhuoneissa pidetään riittävää turvaväli toisiin tanssijoihin ja tunneilla pyritään välttämään fyysistä kontaktia vaativia harjoituksia. Kalervonkadun tiloissa seuraava ryhmä tulee saliin ensin ja vasta sitten edellinen ryhmä poistuu. Näin vältetään hetkelliset tungokset käytävillä.
 • Peitä suusi kertakäyttöisellä nenäliinalla, kun yskit/aivastat tai yskäise hihaan. Laita käytetty nenäliina heti roskakoriin. Pese kädet välittömästi.
 • Tanssituntien maksimioppilasmäärä rajataan 7-20 oppilaaseen sali- ja ryhmäkohtaisesti.
 • Ilmanvaihto saleissa pidetään tuntien aikana maksimitasolla.
 • Siivousta tehostetaan myös tuntien välissä, mm. balettitangot ja jumppamatot pyyhitään käytön jälkeen. Hygieniatoimenpiteisiin voidaan käyttää osa tunnin kokonaisajasta.
 • Yleisiä matkustuskaranteenejä tulee noudattaa myös tanssituntien kohdalla.
 • Korvausoikeus on rajattu! Poissaoloja ei saa käydä korvaamassa muuten kuin sopimalla erikseen toimiston kanssa vakituisista korvaustunneista. Kevään 2021 poissaolot saa korvattua nyt syyslukukaudella sopimalla maksukompensaatiosta.

Saavutettavuustuki

Haluamme mahdollistaa tanssiharrastuksen myös taloudellisesti haastavassa tilanteessa oleville lapsille, nuorille ja aikuisille. Jyväskylän tanssiyhdistys ry:ltä voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella vapaaoppilas- tai osittain taloudellisesti tuettua oppilaspaikkaa (TATU). Lukuvuonna 2021-22 pystymme Jyväskylän Tanssiopiston saaman korona-avustuksen myötä lisäämään tuettavien määrää. Tukipäätökset tekee Jyväskylän tanssiyhdistys ry:n hallitus.

Hakuaikaa on pidennetty 12.9 saakka. Hakemukset sähköpostilla yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org. Paikkoja on rajoitetusti.

UUTTA! Nykytanssiteatteri

Nykytanssiteatteritunneilla lähestytään tanssia ilmaisu edellä. Tunneilla tehdään nykytanssin harjoitteita, joissa korostuu luovuus, ilmaisullisuus ja esiintymistaidot. Vuoden aikana esiinnytään useamman kerran, sekä käydään tutustumassa Jyväskylän Teatteritaloon.

Lasten ja nuorten nykytanssiteatteritunneille ei vaadita ennakkotaitoja.

Aikuisten esiintyvässä nykytanssiteatteriryhmässä ennakkotaitona on hyvä olla vähintään muutaman vuoden tanssiopinnot.

Katso lukukauden 2021-22 nykytanssiteatteritunnit lukujärjestyksestä.

UUTTA! Musical jazz group

Uusi satsaus musikaalijazztanssijan urasta haaveileville!

Valintakokeella valittava ryhmä on tarkoitettu tanssiteknisissä taidoissa edenneille ja teatteri-ilmaisusta kiinnostuneille oppilaille. Tuntien pääpaino on eri musikaalien tanssirepertuaarien opiskelussa ja mukaan kuuluu myös musikaaleille tyypillistä laulu- ja esiintymisvalmennusta. Tunneilla käymme läpi erilaisia musikaalikoreografioiden tyylejä syventyen eri teoksiin, joiden avulla harjoittelemme taiteellista monipuolisuutta tanssitekniikasta ulosantiin. Oman ilmaisutaidon löytyminen ja persoonallisen kehonkielen vaaliminen ovat tuntien tärkeimpiä elementtejä. Roolityöskentely, heittäytymiseen uskaltautuminen ja koe-esiintymisvalmennus tulevat osallistujille tutuksi kurssin aikana.

Ryhmän opettajan Jaakko Kulmalan lisäksi tunneilla on vierailevia opettajia. Ryhmä pääsee tutustumaan Jyväskylän Kaupunginteatterin toimintaan. Ryhmä valitaan pääsääntöisesti kahdeksi lukuvuodeksi ja toisen vuoden tavoitteena on osallistua auditioniin, jonka kautta voi päästä mukaan yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa valmistettavaan musikaaliproduktioon. Ryhmään haku vaatii aiempaa tanssikokemusta perus- tai jatkotasolta. Laulu- ja teatterikokemus eivät ole pakollisia mutta hyvä plussa! Ryhmän maksu on kisapienryhmähinnaston mukainen.

Valintatilaisuus

Valintakoe ryhmään oli ti 10.8 klo 20-21. Jos et päässyt kokeeseen, mutta olet kiinnostunut ryhmästä, ota yhteys toimistoon yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org, 044-3699700.

VEK-ryhmät

Valmistavat erikoiskoulutusryhmät (VEK) on tarkoitettu n. 8-14 vuotiaille tanssioppilaille, jotka haluavat kehittyä monipuolisemmin ja nopeammin teknisissä taidoissa sekä esiintyjinä. VEK-ryhmät edeltävät varsinaisia EK-ryhmiä ja niihin otetaan oppilaat kutsumenetelmällä, ilman hakutilaisuuksia. VEK-ryhmiin ilmoittaudutaan Hobiverin kautta tavallisen tunnin tapaan. VEK-ryhmässä mukana olon vaatimuksena on, että oppilaalla on vähintään yksi toinen saman lajin viikkotunti.

Vanhat oppilaat saavat suositukset VEK-ryhmiin sähköpostilla lähetettävien tuntisuositusten yhteydessä. Jos olet uusi oppilas ja haluat VEK-ryhmään, otathan yhteyttä yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org tai 044-3699700 (arkisin 9-16).

Lukuvuoden 2021-22 VEK-ryhmät

Baletti VEK
Jazztanssi VEK
Hip Hop VEK

Monolit Polygon -teos siirtyy

Jyväskyläläislähtöisen maailmankuulun tanssija ja koreografi Virpi Pahkisen teoksen Monolit Polygon Suomen ensi-illan piti olla jo syksyn 2020 Tanssin Aika -festivaaleilla. Nyt teos siirtyy yhä eteenpäin, eikä sitä esitetä ennakkotiedoista poiketen tämänkään vuoden festivaaleilla. Tavoiteena kuitenkin on, että teos nähtäisiin Jyväskylässä vuoden 2022 aikana. Solisteina esityksessä on itse Virpi ja neljä muuta Virpi Pahkinen Companyn ammattitanssijaa. Jyväskylän Tanssiopiston edistyneillä oppilailla on esityksen toteutuessa ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan teokseen. Koreografian kuoro-osuuksiin tarvitaan 21 tanssijaa (+ muutama varatanssijaa).

Monolit Polygon teokseen haetaan lisää tanssijoita, kunhan esitysaika varmistuu. Mukaan voi hakea eri lajien jatko 1-4 tasojen yli 15-v. oppilaat. Pääset tutustumaan Virpi Pahkisen uraan ja tuotantoon hänen kotisivuillaan http://pahkinen.com/ sekä Monolit Polygon teokseen tästä linkistä https://vimeo.com/318526753. Ilmoittaudu mukaan valintakokeeseen yhdistys@jyvaskylantanssiopisto.org.

Seuraa tiedotusta!