Jarmo Hovi

Jarmo Hovi

Säestää afrotunneilla

Jarmo on muusikko, säveltäjä, säestäjä, lyömäsoitinopettaja ja lentäjä. Hän on yhden tärkeimmän Suomirock-yhtyeen, Miljoonasateen rumpali. Levytyksiä ja esiintymisiä Jarmolla on myös mm. seuraavien yhtyeiden ja artistien kanssa: Tuulenkantajat, YUP, Samuli Putro, Jarkko Martikainen, Timo Rautiainen sekä Maria Lund. Jarmo työskentelee Jyväskylän ammattiopiston ja Musiikkikoulu Moodin lyömäsoitinopettajana. Tanssitaiteilijoiden kanssa Jarmo on tehnyt yhteistyötä 1980-luvulta lähtien (esimerkiksi Jorma Uotinen, Päivi Aura ja Panu Varstala). Tanssiteatteri Mami Watan musiikillisena johtajana hän on ohjannut musiikin ja toiminut muusikkona länsiafrikkalaiseen perinteeseen pohjautuneissa kokoillan tanssiteoksissa ja pienimuotoisemmissa esityksissä.

Jarmo työskentelee myös kouluissa taide- ja kulttuurikasvatuksen edistämiseksi ja hänet valittiin Muuramen kunnan Kulttuurikello-projektin vuoden 2011 taitelijaksi. Hän on opettanut lyömäsoittimia myös Jyväskylän yliopiston liikuntakasvatuksen laitoksella ja toiminut säestäjänä laitoksen tanssipedagogiikan opinnoissa vuodesta 1995 alkaen. Lisäksi Jarmo on toiminut teatterimuusikkona Jyväskylän kaupunginteatterissa. Hän on saanut useita taidepalkintoja ja apurahoja.

Lasten ja nuorten/aikuisten afrotunneilla Jarmo toimii säestäjänä. Hän luo djembé-rummulla, mutta myös monien muiden lyömäsoittimien avulla energiaa ja erilaisia tunnelmia afrotunneille tanssien luonteesta riippuen. Olennaisena osana Jarmon säestystyötä on tanssien rytmeistä ja kulttuuritaustoista kertominen. Muusikkona hänen keskeinen ajatuksensa on auttaa tanssijoita taaperoista aikuisiin löytämään rytmien ilo kehoistaan!