Miia Elivuo

Miia Elivuo

Baletti | Balettitekniikka | Nykytanssi | Nykytanssiteatteri

Tanssinopettaja, koreografi, tanssija. Tanssikoulu Saran kasvatti, STST:n jäsen. Valmistunut tanssipedagogiksi Tukholman Tanssikorkeakoulusta 2005 ja taidekasvatuksen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta 2021. Opiskelee  taidepedagogiikan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Savoniassa.

Monipuolista jatkokouluttautumista säännöllisesti ammattilaiskursseilla ja seminaareissa. Opettajana Tanssiopistolla vuodesta 2005, lisäksi opettanut mm. Koskelan Tanssissa, Jyväskylän Yliopiston liikuntatieteiden laitoksella ja Kulttuuriaitan työpajoissa peruskouluissa.

Tanssiteatteri Krampin perustajajäsen sekä koreografi, mm. Liisa Ihmemaassa 2005, Kalevala 2006 ja Dracula 2010. Koreografioita Jyväskylän Työväenteatterin musikaaleihin ja eri harrastajateattereiden näytelmiin sekä oppilasryhmille. Tanssija, avustaja ja näyttelijä Jkl:n Työväenteatterissa 1995-2001 sekä Jkl:n kaupunginteatterissa 1997-2001.

Tanssijana mm. Panu Varstalan, Ismo-Pekka Heikinheimon ja Tuija Nikkilän tanssiteoksissa 2006-2011. Ensimmäinen palkinto Kajaanin koreografiakatselmuksessa 2000 ja 2002, kunniamaininta 2011. Keski-Suomen Tanssin Keskuksen hallituksen puheenjohtaja 2009-2012. Keski-Suomen Taidetoimikunnan jäsen 2015-2018.

”Tunneillani korostuvat musikaalisuus, liikkeen jatkuvuus ja vaihtelevat liikelaadut. Painopistealueina ovat oikean tekniikan ja linjausten harjoittamisen lisäksi rohkeuden ja oman liikkeen löytäminen. Haluan opettajana olla kannustava ja innostuva. Tekniikkatuntien lisäksi opetan tanssin historiaa, analyysiä sekä koreografiaa ja integroin näitä elementtejä mahdollisuuksien mukaan myös tanssitunneilleni. Taiteiden välinen vuoropuhelu ja monitaiteisuus on minulle tärkeää. Tervetuloa tunneilleni juuri sellaisena kuin olet!”

Miian pro gradu ”Tanssinopettajuus taiteen perusopetusta antavassa tanssioppilaitoksessa” löytyy Jyväskylän yliopiston JYX-arkistosta.