Miia Elivuo

Miia Elivuo

Apulaisrehtori | Baletti | Nykybaletti | Nykytanssi

Tanssinopettaja, koreografi, tanssija. Tanssikoulu Saran kasvatti, STST:n jäsen. Valmistunut tanssipedagogiksi  Tukholman Tanssikorkeakoulusta 2005. Lisäksi taidekasvatuksen maisterintutkinto Jyväskylän yliopistosta 2021 sekä tanssinopettajan YAMK tutkinto Savonia ammattikorkeakoulusta 2022.

Monipuolista jatkokouluttautumista säännöllisesti ammattilaiskursseilla ja seminaareissa. Opettajana Tanssiopistolla vuodesta 2005, lisäksi opettanut mm. Koskelan Tanssissa, Jyväskylän Yliopiston liikuntatieteiden laitoksella, JKO:n teatterikoulutuksen linjalla sekä Kulttuuriaitan työpajoissa peruskouluissa.

Tanssiteatteri Krampin perustajajäsen sekä koreografi, mm. Liisa Ihmemaassa 2005, Kalevala 2006 ja Dracula 2010. Koreografioita Jyväskylän Työväenteatterin musikaaleihin ja eri harrastajateattereiden näytelmiin sekä oppilasryhmille. Tanssija, avustaja ja näyttelijä Jkl:n Työväenteatterissa 1995-2001 sekä Jkl:n kaupunginteatterissa 1997-2001.

Tanssijana mm. Panu Varstalan, Ismo-Pekka Heikinheimon ja Tuija Nikkilän tanssiteoksissa 2006-2011. Palkintoja ja kunniamainintoja koreografiakatselmuksissa, viimeisimpänä Polkuja-koreografiakilpailun pääpalkinto 2022. Keski-Suomen Tanssin Keskuksen hallituksen puheenjohtaja 2009-2012. Keski-Suomen Taidetoimikunnan jäsen 2015-2018 sekä 2023-.

”Tunneillani korostuvat musikaalisuus, liikkeen jatkuvuus ja vaihtelevat liikelaadut. Painopistealueina ovat oikean tekniikan ja linjausten harjoittamisen lisäksi rohkeuden ja oman liikkeen löytäminen. Haluan opettajana olla kannustava ja innostuva. Tekniikkatuntien lisäksi opetan tanssin historiaa, analyysiä sekä koreografiaa ja integroin näitä elementtejä mahdollisuuksien mukaan myös tanssitunneilleni. Taiteiden välinen vuoropuhelu ja monitaiteisuus on minulle tärkeää. Tervetuloa tunneilleni juuri sellaisena kuin olet!”

Miian pro gradu ”Tanssinopettajuus taiteen perusopetusta antavassa tanssioppilaitoksessa” löytyy Jyväskylän yliopiston JYX-arkistosta.