Anna Korotysheva

Anna Korotysheva

Aikuisbaletti | Baletti | Karakteri | Repertuaari | Variaatiot | Varvastekniikka

Tanssinopettaja, koreografi ja tanssija, STST:n jäsen. Opiskellut balettitanssijaksi Pietarissa Vaganovan balettikoulussa 1979-1987 ja baletinopettajaksi 1995-2000 Pietarin valtiollisessa Rimski-Korsakov konservatoriossa. Tanssijana Mariinski-teatterissa (Kirovin baletissa) Pietarissa 1987-2008. Esiintynyt Kirovin baletin kiertueilla ympäri maailman. Solistina baleteissa The Fountain of Bakhchisarai, Sylphida, Prinsessa Ruusunen, Romeo ja Julia, oopperoissa Don Pasquale, La Traviata sekä konserteissa.

Baletinopettajana ja koreografina konservatorion ylioppilasteatterissa 1995-2000 sekä taitovoimistelun ja taitoluistelun ryhmissä Pietarissa ja Krasnodarissa. Ohjannut monia eri baletteja Krasnodarin balettiteatterissa 1998-2000 ja lasten balettiryhmässä 1997-1998. Konsultoinut 2003-2009 USA:ssa toimivaa Presidio lastentanssiteatteria. Opettajana Jyväskylän Tanssiopistolla ja Dance Center Palokassa 2010 alkaen.

Anna haluaa välittää oppilailleen tunneilla painottuvan Vaganova-tekniikan lisäksi tietoutta klassisen baletin maailmasta sekä kunnioitusta perinteistä tyyliä kohtaan. Anna arvostaa tanssissa puhdasta ja oikeaoppista tekniikkaa sidottuna yhtenäiseksi kokonaisuudeksi luontevan ilmaisun kanssa. Tunneilla Anna kannustaa oppilaitaan tekemään oma parhaansa, minkä saavutettuaan heille annetaan lisähaastetta. Näin taataan kehitys ja onnistumisen kokemukset. Opettajana Anna on tarkka, välittävä ja sydämellinen.