Teemaryhmät

MUSIKAALITANSSI       NYKYTANSSITEATTERI       NYKYTANSSI KOREOGRAFIA

EK-, VEK- ja kisaryhmien lisäksi Jyväskylän Tanssiopistolla on useita lasten, nuorten ja aikuisten ryhmiä, joiden työskentelyssä painotetaan erityisesti ilmaisua ja esiintymistä. Kaikki teemaryhmät esiintyvät useamman kerran lukuvuoden aikana. Lue ryhmistä tarkemmin alempaa!

JTO Musikaalitanssiryhmä

Oletko kiinnostunut loistamaan lavalla tanssin lisäksi myös laululla ja näyttelemisellä? JTO Musikaaliryhmä koostuu monipuolisia tanssitaitoja hyödyntävistä esiintyjistä, jotka harjoittelevat tanssin ohella laulu- ja teatteritaitoja. Musikaalilaisena sinulta vaaditaan vahvaa sitoutumiskykyä harjoituksiin sekä esityksiin, halua tutkia oman äänenkäytön ja ilmaisukyvyn mahdollisuuksia sekä monivuotista tanssitaustaa. Aiempi laulu- ja teatterikokemus on plussaa mutta ei välttämätöntä.

Esiintymisiimme kuuluu ensisijaisesti Jyväskylän Tanssiopiston syksyn suurprojekti Tanssisatu sekä kevätpuolella Tanssin Päivän näytös. Tämän lisäksi JTO Musikaaliryhmä keikkailee mahdollisuuksien mukaan eri tilaisuuksissa. Tanssi- ja esiintymisvalmennuksesta vastaa kaudella 2023-2024 jazztanssipedagogi Jaakko Kulmala ja äänenkäyttöopinnoista laulupedagogi Sini Spoof. Ryhmää ohjaavat myös vierailevat ilmaisutaidon ammattilaiset. 

Ryhmä on tarkoitettu yli 14 -vuotiaille. Ryhmään otetaan tanssijoita hakutilaisuuden kautta. Hakutilaisuus ryhmään pidettiin toukokuussa. Jos et päässyt hakuun mutta olet kiinnostunut ryhmästä, ota yhteyttä toimistoon.

JTO Musikaalitanssiryhmäyli 14 v.ti klo 19.45-21.15055VAP4Jaakko Kulmala

Musikaalitanssi

Nuorempien tanssijoiden oma musikaalitunti! Tunnilla tutustutaan musikaaleissa ja musiikkinäytelmissä käytettyihin tanssin tyyleihin. Pohjalla on jazztanssin tekniikkaa, mutta vaikutteita otetaan myös muista tanssin lajeista. Tunnilla opiskellaan tanssin lisäksi näyttämöilmaisua sekä äänenkäytön yhdistämistä liikkeeseen. Ryhmä esiintyy useamman kerran vuodessa.

Suosituksena perustason tanssitaidot. Ilmoittaudu ryhmään Hobiverissa!

Musikaalitanssiyli 11 v.ma klo 16.00-17.00016VAP3Anne Joutsimäki

Nykytanssiteatteri

Aloittavien lasten ja nuorten esiintyvät ryhmät. Nykytanssiteatteritunneilla keskitytään tanssitekniikan ja nykytanssin perusperiaatteiden opettelun lisäksi ilmaisuun, luovuuteen ja esiintymiseen. Oppilaat tutustuvat tanssiteoksen valmistamiseen ja pääsevät itse vaikuttamaan koreografiseen lopputulokseen. Vuoden aikana esiinnytään useamman kerran.

Omat ryhmät 10-12-vuotiaille sekä yli 13-vuotiaille. Tunneille ei vaadita ennakkotaitoja. Ilmoittaudu ryhmään Hobiverissa!

Nykytanssiteatteri10-12 v.to klo 17.15-18.15100VAP4Saga Elgland
Nykytanssiteatteriyli 13 v.ke klo 16.00-17.00060VAP1Kirsi Nuutinen

Aikuisten nykytanssin koreografiaryhmä

Aikuisten oma esiintyvä ryhmä. Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti nykytanssille ominaista tekniikkaa ja liikelaatuja sekä pidempiä liikesarjoja ja koreografioita rohkeasti kokeillen ja eri tyylejä hyödyntäen. Tunnilla tutustutaan improvisaatioon ja kompositioon työvälineinä yksilöllisen liikekielen ja kehollisen ilmaisun sekä koreografisen työskentelyn kehittämisessä. Yhteistyössä opettajan kanssa ryhmä pääsee osallistumaan ja vaikuttamaan koreografiseen prosessiin. Tunneilla valmistetaan useampia koreografioita ja tavoitteena on esiintyä vähintään kaksi kertaa lukuvuoden aikana.

Ryhmä on tarkoitettu aikuisille perus- ja jatkotason tanssijoille. Ryhmään osallistuville suositellaan lisäksi osallistumista nykytanssin perus- tai tekniikkatunnille. Ilmoittaudu ryhmään Hobiverissa!

Nykytanssi koreografia aikuisetyli 18 v.to klo 19.45-21.00102VAP4Saga Elgland