Saga Elgland

Saga Elgland

Aikuisbaletti | Baletti | Karakteri | Nykytanssiteatteri | Nykytanssitekniikka | Nykytanssi koreografia

Saga Elgland on valmistunut vuonna 2014 Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta suuntautumisvaihtoehtonaan nykybaletti ja -tanssi. Tanssikoulu Saran ja Jyväskylän Tanssiopiston kasvatti. Toimii Jyväskylässä monipuolisesti esittävän taiteen kentällä tanssijana ja koreografina sekä tanssinopettajana. Saga on opettanut vuodesta 2014 useissa eri tanssikouluissa sekä toimii baletinopettajana myös joukkuevoimistelijoille. Toiminut tanssija-koreografina Tanssiteatteri Krampissa vuosina 2011-2016 sekä Company Uusi Maailmassa koreografina ja esiintyjänä vuodesta 2014, mm. kansainvälisesti kiertävässä nykysirkusteoksessa Globally Wanted. Vierailevana koreografina mm. Jyväskylän kaupunginteatterissa (2019-2020) ja Ryhmäteatterissa (2021).

Parhaillaan hän työskentelee yhdessä sirkustaiteilija Visa Niemelän kanssa vuonna 2018 perustetun Saga Elgland Companyn tuotantojen parissa; SEC toteuttaa tanssia ja akrobatiaa yhdistäviä näyttämöteoksia sekä kiertue-esityksiä eri-ikäisille katsojille. Viimeisimpiä tuotantoja mm. RAIVO -näyttämöteos Jyväskylän Kesä-festivaalilla (2019) sekä laaja päiväkotikiertue tanssiteatteriteoksella Balleriina ja Akrobaatti. Omassa työskentelyssään hän pyrkii ennakkoluulottomaan ja rajat ylittävään taiteenalojen väliseen vuorovaikutteiseen yhteistyöhön.

Opettajana Saga on innostava, tarkka ja huolellinen. Opetuksessaan hän painottaa tanssin kokonaisvaltaisuutta kehon ja mielen yhteistyönä, fyysisenä itseilmaisun muotona. Sagan tunneilla on hyvä tunnelma – mielekkään oppimisympäristön perustana on rento ja kannustava ilmapiiri!