Laye Doumbia

Laye Doumbia

Afro

Laye on lähtöisin Senegalin pääkaupungista Dakarista. Hänellä on vahva osaaminen useista eri tanssilajeista, kuten länsiafrikkalaisesta afrosta, Senegalin perinnetanssista sabarista, sekä soroubasta ja nykytanssista. Laye on harjoitellut määrätietoisesti tunnettujen senegalilaisten tanssiryhmien, kuten Ecole des Sablen, Centre culturel Blaise Senghorin, Ballet Jammu de Senegalin ja Company Davison Boyn kanssa. Hän on opettanut monissa workshopeissa sekä Afrikassa (Senegal, Gambia, Mauritania) että Euroopassa (Espanja, Sveitsi), ja esiintynyt vuosina 2009-2014 yhdessä tanssiryhmänsä Ballet Jammu de Senegalin kanssa monissa eri tapahtumissa ympäri maailman (Senegal, Gambia, Mauritania, Ranska, Italia, Chile, Saksa, Espanja, Norja, Sveitsi).

Senegalissa Laye on esiintynyt tanssijana, jonka lisäksi hän on tanssinut myös muualla maailmassa eri tapahtumissa, joista yksi suurimmista on Festival Des Art Negre vuonna 2010 ja Youssou N’Dourin konsertti Pariisissa Bercy- areenalla vuonna 2013. Ennen Suomeen tuloaan hän on toiminut tanssijana ja yhtenä koreografina Espanjassa esitettävässä Thiono Rerul-musikaalissa. Jyväskylän Tanssiopistossa Laye on säestänyt afrotunneilla yhdessä muusikko Jarmo Hovin kanssa. Erityistaitoina Layella on tulennielentä ja tulitanssi.

Tanssinopettajana Laye on energinen, kärsivällinen ja kannustava, mutta myös vaativan opetustyylin omaava opettaja. Opetuksessaan haluaa huomioida jokaisen oppilaan tasonsa mukaisesti ja välittää ympärilleen rentoa tanssin iloa.