Johanna Matthies

Johanna Matthies

Baletti

Tanssinopettaja, tanssija, Tanssikoulu Saran ja Jyväskylän tanssiopiston kasvatti. Toiminut pääosin viimeiset 10 vuotta Ruotsissa baletinopettajana Tukholmassa ja Eskilstunassa, Västeråsin Carlforsska sekä Tukholman Kulturama lukion esteettisen koulutusohjelman päätoimisena baletinopettajana sekä Karlstadin yliopistossa balettipedagogiikan luennoitsijana. Toiminut vierailevana baletinopettajana Jyväskylän tanssiopiston kesäkursseilla. Freelancer tanssijana Johannalla on kokemusta Suomesta, Ruotsista ja USA:sta eri tanssiryhmien, teatterien ja mainontaproduktioiden tanssijana.

Tällä hetkellä Johanna opiskelee tanssipedagogiikan MA tutkintoa Tukholman taidekorkeakoulussa, hänellä on klassisen balettipedagogiikan BA tutkinto tutkinto Tukholman tanssikorkeakoulusta sekä balettipedagogiikan opintoja Savonia ammattikorkeakoulusta. Lukion tanssinopettajan tutkinnon hän on opiskellut Karlstadin yliopistossa Ruotsissa. Johanna on myös käynyt tanssijakoulutuksen Peridance Capezio Dance Centerillä New Yorkissa sekä suorittanut Simonson Jazztanssitekniikan lisenssikoulutuksen Lynn Simonsonin johdolla. Hänellä on myös PBT- progressive ballet technique – tekniikan lisenssi.

Tanssinopetuksessa Johanna keskittyy musiikillisen ymmärryksen ja eläytymisen suhteen tärkeyteen. Kehontuntemus ja siitä kumpuava liikkeen ilo ovat tuntirakenteen painopisteitä. ”Parhaimmillaan tanssi tukee lapsen/nuoren tai aikuisen luovaa ja liikunnallista kehitystä. Tanssitunti on sosiaalinen tapahtuma jossa yhdistyvät turvallisuuden ja mielihyvän kokemukset. Se on yhdessä koettu taide-elämys!”