Helmi Huhtaniemi

Helmi Huhtaniemi

Hip hop | Waacking

Helmi opettaa kesälukukaudella 2024.

Jyväskyläläinen katutanssija Helmi Huhtaniemi on jo kymmenen vuoden ajan heittäytynyt katutanssilajeihin ja Hip hop -kulttuuriin. Helmi on Jyväskylän Tanssiopiston kasvatti ja vanha EK- ja kisaryhmäläinen. Helmi kisasi vuosina 2018-2023 aktiivisesti ja mukaan on tarttunut mm. kolme kultamitalia FDO:n Street SM-kisoista.

Viimeisen vuoden Helmi on opiskellut tanssia Ruotsissa Åsa Folkhögskolassa, jossa opetukseen sisältyy viisi katutanssilajia: Hip hop, House, Locking, Popping ja Breaking. Åsassa Helmi on keskittynyt etenkin Hip hop freestyleen ja kulttuurin historiaan seka oman tyylinsä ja kehotietoisuuden kehittämiseen. Ruotsissa asuminen on ollut myös mahdollisuus päästä kiertämään monia battleja, mutta hän on tehnyt tanssimatkoja myös Ranskaan ja Englantiin.

Vuonna 2022 Helmi alkoi aktiivisemmin tuottamaan tapahtumia Jyväskylässä ja myöhemmin myös Ruotsissa. Hän aloittaa huhtikuussa 2024 myös sihteerinä katutanssiljärjestö SADE ry:n hallituksessa. Tapahtumien tuottaminen on Helmille tärkeä tapa saada lisää tanssijoita mukaan osallistumaan ja rikastamaan katutanssikulttuuria.

Helmi on iso musiikin ystävä ja pyrkii löytämään tunneillensa parhaat biisit, jotka sekä kertovat lajin historiaa että tuovat uusia tulkintoja ja oivalluksia tanssin kautta. Helmi kuluttaa paljon suomalaista räppiä, etenkin jyväskyläläistä, ja hänen tunneillaan pääsekin varmasti baunssaamaan paikallisten bängereiden tahtiin.

Helmin tunneilla pääsee kehittämään omaa tyyliään ja tanssiaan erilaisten freestyle-harjoitteiden ja rutiineiden kautta. Yhteisöllinen lähtökohta ja hyvä meininki on jokaisen tunnin tavoitteena. Tervetuloa hikoilemaan ja nauramaan tanssin pyörteissä!