Anne Joutsimäki

Anne Joutsimäki

Dancemix 6 v. | Jazz/Showtanssi | Jazztanssi 60+ | Musikaalitanssi | Nykytanssi

Anne Joutsimäki on jyväskyläläinen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi.

Hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa taidekasvatusta, tanssipedagogiikkaa ja draamakasvatusta ja lisäksi hänellä on lastentarhanopettajan tutkinto.

Tanssinopettajana hän on toiminut mm. Tanssikoulu Sarassa, Jyväskylän ammattiopistossa (nyk. Gradia), Koskelan Tanssissa sekä Jyväskylän yliopistossa tanssipedagogiikan tuntiopettajana.

Tanssijana hän on olut lukuisissa vapaan kentän produktioissa mm. Mirja Tukiaisen, Teemu Kyytisen ja Ari Nummisen teoksissa. Annen omia kokoillan koreografioita on esitetty mm. Jyväskylän Kesässä ja Tanssin Aika -festivaalilla. Lisäksi hän on tehnyt koreografioita useisiin musikaaleihin (esim. Oliver!, Rocky Horror Show, Grease) sekä muihin teatteriesityksiin ja oopperoihin.

Annen tanssioppilaille tekemiä koreografioita on palkittu erilaisissa katselmuksissa (mm. Kajaanin Uudet Tanssit, Arktiset Askeleet, Moves, It’s All In Jazz).

Tanssissa Annea kiinnostaa erityisesti sen monipuolisuus ja rajattomien ja ennaltamääräämättömien ilmaisumahdollisuuksien tutkiminen. Eri tanssilajien perinteen tuntemus tarjoaa ”ponnahduslaudan” kohti uutta. Opettajana Anne haluaa kannustaaa ja rohkaista jokaista oman ainutkertaisen potentiaalinsa löytämisessä, kunkin persoonallista kehoa sekä ajattelu- ja ilmaisutapaa kunnioittaen. Tavoitteellisesti, mutta rennosti ja ilon kautta.